Vital Bracelet Digital Monster Discussion

sappyfoo

Ain't got no mojo...
Show User Social Media
Hide User Social Media
Joined
Jan 27, 2021
Messages
17
Age
30
Location
USA
I’m just curious how many other people there are, but this raid season that just ended with gulfmon and diaboromon seems to have not given people out their correct raid rewards (specifically capsules for people in the 1-500 rank and 1-1000 rank.) I was wellllllll below the correct ranking yet didnt receive my capsules even though I know I should have. I was raiding for two hours straight to make sure I would get the rewards. I’m seeing a ton of other people on discord posting screenshots that show they should have gotten the capsule but we’re given vital up 500 points instead. Who else has experienced this? And who else wants Bandai to fix this?
 

Peaugh

Ain't got no mojo...
Show User Social Media
Hide User Social Media
Joined
Aug 10, 2021
Messages
6
Age
44
I think I got all of my proper rewards this time, but I didn’t pay attention much at the end as I just stayed up way too late climbing the BlackWarGreymon ladder recently.

Is there any chance the Terriermon DiM becomes available again? I saw the cancellation notice for the tamers set, but I really want that Terriermon DiM. I’m also confused as to whether that set was fully cancelled or simply delayed.
 

JungleTrooper

Junior Commander
Show User Social Media
Hide User Social Media
Joined
May 14, 2021
Messages
341
Age
25
Is there any chance the Terriermon DiM becomes available again? I saw the cancellation notice for the tamers set, but I really want that Terriermon DiM. I’m also confused as to whether that set was fully cancelled or simply delayed.
It's being revised, and will eventually be up for pre-order again.
 

Peaugh

Ain't got no mojo...
Show User Social Media
Hide User Social Media
Joined
Aug 10, 2021
Messages
6
Age
44
Excellen
Is there any chance the Terriermon DiM becomes available again? I saw the cancellation notice for the tamers set, but I really want that Terriermon DiM. I’m also confused as to whether that set was fully cancelled or simply delayed.
It's being revised, and will eventually be up for pre-or
Is there any chance the Terriermon DiM becomes available again? I saw the cancellation notice for the tamers set, but I really want that Terriermon DiM. I’m also confused as to whether that set was fully cancelled or simply delayed.
It's being revised, and will eventually be up for pre-order again.
Excellent! Thank you!
 

BugData

Ain't got no mojo...
Show User Social Media
Hide User Social Media
Joined
Aug 16, 2021
Messages
8
So I've had my Vital Bracelet for a while now and I have a few questions that I haven't found any answers for:

  1. How does the "stage 15 clear" requirement work, do I need to clear it with the Digimon I want to evolve or can I clear it with another mega from that DiM and train a new Digimon on that card?
  2. Is there a reason that sometimes I can't send items to the VB from the app? It doesn't always give me the option during the DiM check phase.
  3. Is there any real "sink" for V-coins? I've got millions just lying around and nothing to spend them on (those 10-min reductions aren't worth it).
  4. Has there been any information about how this "sleep timer" for the new VB model will work?
  5. Does Jogress work with any Digimon that meets the criteria or only those from that DiM?
Thanks in advance for any answers, been a long time lurker here and finally decided to make an account.
 

Peaugh

Ain't got no mojo...
Show User Social Media
Hide User Social Media
Joined
Aug 10, 2021
Messages
6
Age
44
So I've had my Vital Bracelet for a while now and I have a few questions that I haven't found any answers for:

  1. How does the "stage 15 clear" requirement work, do I need to clear it with the Digimon I want to evolve or can I clear it with another mega from that DiM and train a new Digimon on that card?
  2. Is there a reason that sometimes I can't send items to the VB from the app? It doesn't always give me the option during the DiM check phase.
  3. Is there any real "sink" for V-coins? I've got millions just lying around and nothing to spend them on (those 10-min reductions aren't worth it).
  4. Has there been any information about how this "sleep timer" for the new VB model will work?
  5. Does Jogress work with any Digimon that meets the criteria or only those from that DiM?
Thanks in advance for any answers, been a long time lurker here and finally decided to make an account.

Not sure about 3 or 4, but for the rest:

1.) Any Digimon from that DiM can clear it. For example, you could use UlforceVeedramon to beat stage 15 and then swap in a Paildramon to evolve to ImperialDramon Fighter mode. Once it’s cleared it counts for that DiM. The icon will even change color in the app once you clear stage 15.

2.) Are you transferring while they’re asleep? I find I can only add evolution timer items while the Digimon is awake.

5.) Any Digimon that meets the criteria. I messed up trying for a Dinorexmon because I forgot I had a Gusokumon in backup and I ended up with a Blastmon instead.
 

BugData

Ain't got no mojo...
Show User Social Media
Hide User Social Media
Joined
Aug 16, 2021
Messages
8
So I've had my Vital Bracelet for a while now and I have a few questions that I haven't found any answers for:

  1. How does the "stage 15 clear" requirement work, do I need to clear it with the Digimon I want to evolve or can I clear it with another mega from that DiM and train a new Digimon on that card?
  2. Is there a reason that sometimes I can't send items to the VB from the app? It doesn't always give me the option during the DiM check phase.
  3. Is there any real "sink" for V-coins? I've got millions just lying around and nothing to spend them on (those 10-min reductions aren't worth it).
  4. Has there been any information about how this "sleep timer" for the new VB model will work?
  5. Does Jogress work with any Digimon that meets the criteria or only those from that DiM?
Thanks in advance for any answers, been a long time lurker here and finally decided to make an account.

Not sure about 3 or 4, but for the rest:

1.) Any Digimon from that DiM can clear it. For example, you could use UlforceVeedramon to beat stage 15 and then swap in a Paildramon to evolve to ImperialDramon Fighter mode. Once it’s cleared it counts for that DiM. The icon will even change color in the app once you clear stage 15.

2.) Are you transferring while they’re asleep? I find I can only add evolution timer items while the Digimon is awake.

5.) Any Digimon that meets the criteria. I messed up trying for a Dinorexmon because I forgot I had a Gusokumon in backup and I ended up with a Blastmon instead.
I'm a bit of a night owl so the times on my bracelet and phone are not synced. My Digimon are usually asleep in the app, so that could be the reason.
 

Peaugh

Ain't got no mojo...
Show User Social Media
Hide User Social Media
Joined
Aug 10, 2021
Messages
6
Age
44
So I've had my Vital Bracelet for a while now and I have a few questions that I haven't found any answers for:

  1. How does the "stage 15 clear" requirement work, do I need to clear it with the Digimon I want to evolve or can I clear it with another mega from that DiM and train a new Digimon on that card?
  2. Is there a reason that sometimes I can't send items to the VB from the app? It doesn't always give me the option during the DiM check phase.
  3. Is there any real "sink" for V-coins? I've got millions just lying around and nothing to spend them on (those 10-min reductions aren't worth it).
  4. Has there been any information about how this "sleep timer" for the new VB model will work?
  5. Does Jogress work with any Digimon that meets the criteria or only those from that DiM?
Thanks in advance for any answers, been a long time lurker here and finally decided to make an account.

Not sure about 3 or 4, but for the rest:

1.) Any Digimon from that DiM can clear it. For example, you could use UlforceVeedramon to beat stage 15 and then swap in a Paildramon to evolve to ImperialDramon Fighter mode. Once it’s cleared it counts for that DiM. The icon will even change color in the app once you clear stage 15.

2.) Are you transferring while they’re asleep? I find I can only add evolution timer items while the Digimon is awake.

5.) Any Digimon that meets the criteria. I messed up trying for a Dinorexmon because I forgot I had a Gusokumon in backup and I ended up with a Blastmon instead.
I'm a bit of a night owl so the times on my bracelet and phone are not synced. My Digimon are usually asleep in the app, so that could be the reason.

Pretty sure that’s it. It won’t let you modify the evolution timer when it isn’t currently running.
 

Ketus25

Ain't got no mojo...
Show User Social Media
Hide User Social Media
Joined
Apr 11, 2021
Messages
5
Age
27
Seeing the release of the recent Hermit in the Jungle and Nu Metal Empire has me wondering when my Zenintcg order will come in. Anybody in the states get theirs yet?
 

Peaugh

Ain't got no mojo...
Show User Social Media
Hide User Social Media
Joined
Aug 10, 2021
Messages
6
Age
44
Seeing the release of the recent Hermit in the Jungle and Nu Metal Empire has me wondering when my Zenintcg order will come in. Anybody in the states get theirs yet?

I got mine via Amazon Japan and they showed up yesterday.
 

Jagmon

I'm a Maniac
Show User Social Media
Hide User Social Media
Joined
May 16, 2007
Messages
152
Age
36
Location
Texas
Did anyone use the app on an iPad? I can't use my app right now and want to know what nonphone works
 

sappyfoo

Ain't got no mojo...
Show User Social Media
Hide User Social Media
Joined
Jan 27, 2021
Messages
17
Age
30
Location
USA
Did anyone use the app on an iPad? I can't use my app right now and want to know what nonphone works
iPads don’t have nfc (as far as I know the ones in the US and most other countries don’t either on their iPads) so that’s definitely a hard no. I’m sorry :/ I honestly wish they would’ve just spent the extra money and opted for Bluetooth.
 

BKLYNLink

Ain't got no mojo...
Show User Social Media
Hide User Social Media
Joined
Sep 2, 2021
Messages
4
Age
34
So I've had my Vital Bracelet for a while now and I have a few questions that I haven't found any answers for:

  1. How does the "stage 15 clear" requirement work, do I need to clear it with the Digimon I want to evolve or can I clear it with another mega from that DiM and train a new Digimon on that card?
  2. Is there a reason that sometimes I can't send items to the VB from the app? It doesn't always give me the option during the DiM check phase.
  3. Is there any real "sink" for V-coins? I've got millions just lying around and nothing to spend them on (those 10-min reductions aren't worth it).
  4. Has there been any information about how this "sleep timer" for the new VB model will work?
  5. Does Jogress work with any Digimon that meets the criteria or only those from that DiM?
Thanks in advance for any answers, been a long time lurker here and finally decided to make an account.

Not sure about 3 or 4, but for the rest:

1.) Any Digimon from that DiM can clear it. For example, you could use UlforceVeedramon to beat stage 15 and then swap in a Paildramon to evolve to ImperialDramon Fighter mode. Once it’s cleared it counts for that DiM. The icon will even change color in the app once you clear stage 15.

2.) Are you transferring while they’re asleep? I find I can only add evolution timer items while the Digimon is awake.

5.) Any Digimon that meets the criteria. I messed up trying for a Dinorexmon because I forgot I had a Gusokumon in backup and I ended up with a Blastmon instead.
When you say the icon will change color in the app, if you've cleared Stage 15 on that DiM, what icon are you referring to? I'm pretty sure I cleared Stage 15 on my Ancient Warriors DiM but I can't tell, and any help would be much appreciated.
 

Peaugh

Ain't got no mojo...
Show User Social Media
Hide User Social Media
Joined
Aug 10, 2021
Messages
6
Age
44
So I've had my Vital Bracelet for a while now and I have a few questions that I haven't found any answers for:

  1. How does the "stage 15 clear" requirement work, do I need to clear it with the Digimon I want to evolve or can I clear it with another mega from that DiM and train a new Digimon on that card?
  2. Is there a reason that sometimes I can't send items to the VB from the app? It doesn't always give me the option during the DiM check phase.
  3. Is there any real "sink" for V-coins? I've got millions just lying around and nothing to spend them on (those 10-min reductions aren't worth it).
  4. Has there been any information about how this "sleep timer" for the new VB model will work?
  5. Does Jogress work with any Digimon that meets the criteria or only those from that DiM?
Thanks in advance for any answers, been a long time lurker here and finally decided to make an account.

Not sure about 3 or 4, but for the rest:

1.) Any Digimon from that DiM can clear it. For example, you could use UlforceVeedramon to beat stage 15 and then swap in a Paildramon to evolve to ImperialDramon Fighter mode. Once it’s cleared it counts for that DiM. The icon will even change color in the app once you clear stage 15.

2.) Are you transferring while they’re asleep? I find I can only add evolution timer items while the Digimon is awake.

5.) Any Digimon that meets the criteria. I messed up trying for a Dinorexmon because I forgot I had a Gusokumon in backup and I ended up with a Blastmon instead.
When you say the icon will change color in the app, if you've cleared Stage 15 on that DiM, what icon are you referring to? I'm pretty sure I cleared Stage 15 on my Ancient Warriors DiM but I can't tell, and any help would be much appreciated.
Go to the user tab and scroll down. It will list all of the DiMs you’ve activated, and the icon on the left will change color once you have cleared stage 15. You can see Ancient Warriors and Impulse City are now in color instead of grey.

https://twitter.com/peaugh/status/1440904954336661507?s=21
 

Jagmon

I'm a Maniac
Show User Social Media
Hide User Social Media
Joined
May 16, 2007
Messages
152
Age
36
Location
Texas
Did anyone use the app on an iPad? I can't use my app right now and want to know what nonphone works
iPads don’t have nfc (as far as I know the ones in the US and most other countries don’t either on their iPads) so that’s definitely a hard no. I’m sorry :/ I honestly wish they would’ve just spent the extra money and opted for Bluetooth.
But has anyone tried it. from what I read they could of put it in. just not used apple pay. like the new ones even.
 

Darkrai848

Red shirt
Show User Social Media
Hide User Social Media
Joined
Mar 12, 2021
Messages
88
Age
30
Did anyone use the app on an iPad? I can't use my app right now and want to know what nonphone works
iPads don’t have nfc (as far as I know the ones in the US and most other countries don’t either on their iPads) so that’s definitely a hard no. I’m sorry :/ I honestly wish they would’ve just spent the extra money and opted for Bluetooth.
But has anyone tried it. from what I read they could of put it in. just not used apple pay. like the new ones even.
iPads lack any nfc functions altogether. They can’t transfer Digimon to or from the bracelet but can open the app. iPads do have the chip compatible with NFC and that’s what may be causing you confusion, but they lack an NFC antenna and the supporting logic chip to process the NFC data. If you install the app and try to transfer you will get an error message telling you to turn on NFC something that is not available in the iPad settings.
 

RoyalBrook

Red shirt
Show User Social Media
Hide User Social Media
Joined
Mar 18, 2021
Messages
67
Hmm, just gotmy digivice V, volume started normal then got quiet after I hit a few buttons, anyone got suggestions? Is it a new feature I missed out on? or is something super jank?
 

Darkrai848

Red shirt
Show User Social Media
Hide User Social Media
Joined
Mar 12, 2021
Messages
88
Age
30
Hmm, just gotmy digivice V, volume started normal then got quiet after I hit a few buttons, anyone got suggestions? Is it a new feature I missed out on? or is something super jank?
People have said the new one is not as loud, but I don’t think there is an option to change volume. Sadly sounds like yours might be defective.
 

RoyalBrook

Red shirt
Show User Social Media
Hide User Social Media
Joined
Mar 18, 2021
Messages
67
Hmm, just gotmy digivice V, volume started normal then got quiet after I hit a few buttons, anyone got suggestions? Is it a new feature I missed out on? or is something super jank?
People have said the new one is not as loud, but I don’t think there is an option to change volume. Sadly sounds like yours might be defective.
ugh, unfortunately I'm out of luck then without buying a new one probably, lame. Got it from japanyouwant.

Edit: Went ahead and ordered a new one, sucks. Hope they refund the old one though but I don't want to wait 2-3 weeks toget info on if I'll get a refund on these
 
Last edited:

Darkrai848

Red shirt
Show User Social Media
Hide User Social Media
Joined
Mar 12, 2021
Messages
88
Age
30
Hmm, just gotmy digivice V, volume started normal then got quiet after I hit a few buttons, anyone got suggestions? Is it a new feature I missed out on? or is something super jank?
People have said the new one is not as loud, but I don’t think there is an option to change volume. Sadly sounds like yours might be defective.
ugh, unfortunately I'm out of luck then without buying a new one probably, lame. Got it from japanyouwant.

Edit: Went ahead and ordered a new one, sucks. Hope they refund the old one though but I don't want to wait 2-3 weeks toget info on if I'll get a refund on these
Yeah, that sucks. But there where a hand full of similar reports of sound not working or stoping within a few minutes on the version 1’s too. It was not that common, but there where like 4 or 5 reports that I saw between Reddit and the discord server over the last few months. And one report of it just flat out shutting down completely after the first charging session and never coming back on. So I would assume the same is possible with the V 2’s. Also the fact these are getting sent halfway around the world in bad shipping times probably does not help the situation, as they may get to hot or cold or bumped around a lot and more.

One thing I can ask is have you tried factory resetting it? That’s the only other thing I can think of.
 
Last edited:
Top