Need help fixing my vpet!

Tomod

Ain't got no mojo...
Show User Social Media
Hide User Social Media
Joined
Jun 10, 2019
Messages
2
Hi all,

Took my vpet out from storage recently and tried to play with it (with new batteries). However, it just wonÂ’t hold its power!
https://youtu.be/PIfOxXHqwBc


So I took it apart and did a few things:
1. Chip the blue-ish residue on battery connector away with a screwdriver
2. Clean the board, and the battery connector with alcohol swab

But it still wonÂ’t work. Same issue remains! I also donÂ’t know where a black plastic part (see 0:10 of the YouTube video below) I supposed to go...
https://youtu.be/6SzWG2khAJ4


Can anyone please advise how can I salvage this mess that IÂ’m in...? How do I fix the power issue and where should the black plastic piece go?

Thanks!
 

BladeSabre

I come from the net
Show User Social Media
Hide User Social Media
Joined
Oct 6, 2006
Messages
1,830
Age
2019
Location
UK
Did you manage to fix the sound?

The bit of plastic goes next to the screen:

 

Tomod

Ain't got no mojo...
Show User Social Media
Hide User Social Media
Joined
Jun 10, 2019
Messages
2
Did you manage to fix the sound?

The bit of plastic goes next to the screen:


Thanks for the photo mate.

i took the screen out and give the ribbon a wipe, still doesn’t fix the problem. I suspect something is wrong with the power supply... but I’m not sure how I can diagnose it..?
 

Donkey?

Red shirt
Show User Social Media
Hide User Social Media
Joined
Jul 5, 2018
Messages
76
That residue was probably battery leakage which has a habit of killing devices I wouldn't recommend opening a electronic device up if you don't know what you're doing and what everything is. If no one is able to help here you could try taking it to an electrician or computer store and I'm pretty sure there would be people that specialise in fixing v pets here and in other places onlie.
You might have to maybe find replacement parts and resoldier things so good luck.
 
Last edited:

BladeSabre

I come from the net
Show User Social Media
Hide User Social Media
Joined
Oct 6, 2006
Messages
1,830
Age
2019
Location
UK
I asked about the sound because the speaker wire was detached in your picture. If the sound is working, you can tell whether the problem is just the screen, because it would still beep when you pressed buttons.
 
Top